Skip to main content

TOIMITUS SUOMEEN
6,90 €

ILMAINEN TOIMITUS
yli 120 eur tilauksiin

KATTAVAT MAKSUTAVAT
verkkopankki, luottokortti, Mobile Pay, Klarna

Käsintehtyjä lasikurpitsoja Paratiisipajalta

Syksy on saapunut väreineen, ja onhan syksy inspiroivaa aikaa luovuuden kannalta. Moni varmaan voi samaistua, kun syksyn tullen kaikenlaiset käsillä tekemiset alkavat houkuttaa.  Villalangat ja muut ihanat materiaalit saavat sormet syyhyämään ja ajatuksen lentoon. Täälläkin kävi vähän samalla tavalla, ja otin haasteeksi suunnitella söpöt lasikurpitsat ja muita hedelmiä ja kasviksia. Tästä alta näet miten homma eteni…

Omalta pihalta kuvattu omenapuu. Puun äärellä fiilistelin, kun kurpitsamaata ei löytynyt omasta takaa… Värien suhteen ajatus lähti syntymään, kun halusin ainakin kokeilla murretun oranssin käyttämistä hedelmissä.

Lasiuuni oli kuumana, siellä on 1100 °c jotta lasi saadaan pysymään notkeana työstämistä varten.

Aloitus on aina se hankalin… Ihania värejä on aivan liikaa, ja sen myötä mahdollisuuksia tehdä ihan vaikka ja mitä yhdistelmiä. On jauhetta ja erikokoisia värimuruja, ja jokainen antaa omanlaisensa ilmeen. Ei auta muuta kuin testata, protoja tekemällä päästään aina parhaaseen lopputulokseen!

No niin, osa protokurpitsoista on tulossa uunista! Lasit täytyy jäähdyttää aina uunissa, muuten ne menisivät palasiksi muutamassa minuutissa puhaltamisen jälkeen. Lämpötilan tulee laskea hallitusti ja hitaasti, eli käytännössä tänään tehdyt tuotteet saadaan jäähdytysuunista huomenna. Tämä vaatii joskus kärsivällisyyttä, kun tuloksen haluaisi tietysti nähdä heti.

Muutamien testikierrosten jälkeen päädyin käyttämään näitä kahta väriä, ihanaa kullanhohtoista murrettua oranssia ja suloisen pehmeää läpikuultamatonta lilaa. Näistä varioitiin vielä erilaisia pintoja ja muotoja tuotteisiin.

Valmiit tuotteet laitettiin heti esille omaan myymälään joka sijaitsee pajan vieressä, Kustavin saarella, Saariston rengastien varrella. Syysaurinko laittoi tuotteet hehkumaan <3

Me teemme pajallamme paljon erilaisia pieniä sarjoja, ja ihan kaikki eivät edes päädy verkkokauppaan saakka. Näin on myös protokurpitsojen kanssa, eli niitä ei saa kuin myymälältä. Mutta osa tuotteistamme laitetaan myös verkkokauppaan, ja monesti niistä teemme erilliset kuvauksetkin. Nämä kurpitsat on kuvannut upea valokuvaaja Jenni Virta.

Tässä lilassa kurpitsassa tulee lasin hienous esille upeasti. Vaikka pohja on läpikuultamaton, niin lasin läpikuultavuus ja hehku on saatu aikaiseksi tekemällä pinnasta aaltoilevan muotoinen.

Oranssi sileä kurpitsa on kurpitsoista vaihtelevimman värinen. Kerrostimme useita värejä lasiin, jolloin saimme aikaiseksi juuri täydellisen kuvioinnin ja värisävyn lasin pintaan. Hehkuva oranssi taittui tummempaan, hieman ruskeaan sävyyn, ja vaalea erikoisväri pohjassa loi kiinnostavaa pintaa.

 

Oranssi läpikuultava kurpitsa kauniilla rihlakuvioinnilla on syötävän söpö ilmestys. Värissä on upea hehku ja pientä vaihtelevuutta. Pinnan pystykuvio läpikuultavalla lasilla on todella kaunis yhdistelmä.

Violetti sileä kurpitsa oranssinruskealla kannalla on yksinkertaisen kaunis esine. Kahdesti pinnoitettu lasiväri on herkän vaaleanlilan värinen, ja kannan tumma, murrettu oranssi tuo hyvän kontrastin.

Lasiomenoitakin päästiin tekemäään, ja niissä oli hieman samanlainen prosessi kuin kurpitsoissa. Niistä lisää toisella kertaa… Olen lopputulokseen tosi tyytyväinen, ja vaikka näissä aina menee paljon aikaa (yllättävän monien iso työpanos näihinkin), niin kyllä lopullisen tuotteen näkeminen ja käsissä pitäminen tuntuu hyvältä.

Jokainen tuote on oma uniikki kappaleensa ja valmistettu pajallamme Kustavissa. Jokaisessa tekemässämme tuotteessa on pohjassa signeeraus, josta näet suunnittelijan ja puhaltajan nimikirjaimet. Koko prosessi on usean ihmisen yhteistyön tulos, ja nämäkin on tehty koko meidän mahtavan porukan kanssa yhdessä! Kiitos taitavalle lasinpuhaltajillemme (Jonas ja Jouko), some- ja myymälätiimille (Mari, Piia, Kirsi-Marja, Annika, Umayma ja Helmi)! Tekemistämme pääsee seuraamaan Paratiisipajan Instagramissa ja Tik Tokissa

Kiitos kun luit, ja mahtavaa että olet kiinnostunut kotimaisista paikallisista tuotteista 🙂

Ihanaa syksyä toivottelee Pia